Tájékoztatás

2017.09.29.

A “pótfűtés” szolgáltatás igénybevételéről tájékoztatás

Tisztelt Fogyasztóink!

A „pótfűtés” szolgáltatás igénybevételéről az alábbi tájékoztatást adjuk:

A hivatalos fűtési idény minden év október 15-től következő év április 15-ig tart. A vonatkozó rendeleti előírások szerint a távhőszolgáltatónak a fűtési idényt megelőző és azt követő 30 napban – tehát április 15-től május 15-ig, továbbá szeptember 15-től október 15-ig terjedő időszakban – a fűtésszolgáltatás szükség szerinti biztosítása érdekében a felhasználók rendelkezésére kell állni.

A „pótfűtés” szolgáltatás beindításáról Szolnok MJV. Közgyűlésének a kommunális célú távhő- és melegvíz szolgáltatásról alkotott 41/2005.(X.28.) sz. önkormányzati rendelete 15.§.(3) bekezdése az alábbiak szerint rendelkezik:

  1. a) felhasználók és a szolgáltató eltérő megállapodása hiányában városi szinten meg kell kezdeni, ha a napi átlaghőmérséklet 10 °C alá csökken, vagy két egymást követő napon át 12 °C alatt marad.
  2. b) felhasználók megrendelése alapján biztosítani kell, amennyiben a szolgáltató ezzel kapcsolatos feltételeit elfogadják.

 

Fentieknek megfelelően a pótfűtés szolgáltatás beindításához a rendeleti előírások szerinti napi középhőmérséklet értékek teljesülése-, továbbá műszaki feltételként az egyes fűtőművi körzetekhez tartozó fogyasztók megrendelése szükséges.

A pótfűtés szolgáltatás megrendelésére a távfűtött épületek közös képviselői jogosultak intézkedni.  A megrendelést írásos formában kell társaságunk részére megküldeni. Azon távfűtött épületek részéről nem szükséges külön írásos megrendelés, akik előzetesen nyilatkoztak rendeleti előírások szerinti pótfűtés igénybe vételéről.

 

Szolnok, 2017. szeptember 29.