TÁJÉKOZTATÓ a távhőszolgáltató váltásról

2021.10.20.

TISZTELT SZOLNOKI TÁVHŐFOGYASZTÓK!

Az ügyfelek ellátásának zavartalan biztosítása érdekében a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal 2021. október 15-től az MVM Csoport távhőszolgáltató társaságát, az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt.-t jelölte ki, hogy Szolnokon mintegy 9 ezer háztartás részére biztosítsa a távhő- és használati melegvíz szolgáltatást, egyúttal ellássa a távhőtermelési feladatokat is.Az MVM OTSZ Zrt. 60 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik és megbízható módon szolgáltat két településen hőt és melegvizet több ezer lakossági, intézményi és egyéb ügyfélnek. Ezen túlmenően az MVM Csoport társaságai jelenleg is mintegy 6 millió ügyfél földgáz- és villamosenergia-ellátását szavatolják. A MEKH azALFA-NOVA Kft. szolnoki távhőszolgáltatói- és távhőtermelői engedélyét ezzel párhuzamosan visszavonta.

1. Jogviszony

A hatályban lévő közszolgáltatási és átalánydíjas karbantartási szerződések továbbra is érvényesek, azokkal kapcsolatosan az ÜGYFELEKNEK nincs teendőjük.

2. Számlázás, díjfizetés

– A 2021. október havi távhőszolgáltatási számlát az ALFA-NOVA Kft. bocsátotta ki, ezért azt az ALFA-NOVA Kft. felé kell teljesíteni. A szolgáltató váltásból adódóan e számlák tekintetében a régi és az új szolgáltató egymással fog elszámolni.

– A változás miatt a korábbi szolgáltató (ALFA-NOVA Kft.) végszámlát készít és azokat legkésőbb 2021. november 30-ig megküldi Önöknek. A végelszámolás érdekében kérjük a használati melegvízmérő(k) állását:

– az Ügyfelek részére eljuttatott leolvasó lapon-,

– vagy interneten a www.alfanova.hu E-ügyintézés/mérőállás bejelentés menüpont alatt-,

– illetve e-mailben a szolnok@alfanova.hu címre küldött elektronikus üzenetben

2021. október – 22. időpontig szíveskedjenek leadni.

– 2021. november 1-től az új számlákat már az MVM OTSZ Zrt. fogja kibocsájtani és felé kell majd megfizetni.

Az átadás-átvétel kapcsán az ÜGYFELEKNEK egyéb teendőjük nincsen.

Tisztelettel kérjük és előre is köszönjük megértésüket és közreműködésüket!

MVM OTSZ Zrt.